“Gevogelte
onder de loep”
Wat is er lekkerder dan een grote gebraden kip met appelmoes en kroketjes.
Meer infomeestal zonder been: kipfilet: mager wit vlees en sappig indien rustig aan gebakken.
Meer infoGemarineerd heel lekker op de BBQ of smaakvol in stoffgerechten zoals paella.
Meer infoSmaakvol en mager vlees.
Meer infoOnze rassen
RONDOU selecteert al het vlees dat verkocht wordt in de winkel dus ook zijn gevogelte. Via Rungis-Parijs kwam slagerij RONDOU in contact met het gevogelte van de streek Gers, ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. De streek is genoemd naar de rivier de Gers die door dit departement stroomt.
RONDOU hecht veel belang aan de omstandigheden waarin de dieren opgroeien. Deze kwekers werken enkel met plaatselijk graan en laten de kippen en kalkoenen minstens 81 dagen rondlopen in open lucht. Dit draagt bij aan een goede kwaliteit en smaak van het vlees.
Onze selectie
Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt in de keten van kweek tot verkoop -, dan krijg je het beste product. Een ambachtelijke slager werkt samen met kwekers die hij vertrouwt. Bij hen hebben de kippen een goed en ontspannen leven geleid en vrij kunnen rondlopen.
Rondou werkt met een uitmuntend lekker en goed gevogelte. Gevogelte dat als u het bakt geen vocht in de pan verliest. Gevogelte uit Frankrijk of België met heel veel smaak. Met de feestdagen vindt u bij ons uitgebeende kalkoenen die wij opvullen met verschillende soorten farce.
Zo bieden wij u 3 soorten kippen aan: de witte braadkip uit onze streek, de zwart poot kip uit de Gers van Frankrijk en de hoevekip uit de Gers streek in Frankrijk. Deze laatste is een echte maiskip dus een zalig lekkere gele kip. Ook de bekende Bresse kip zal u zeker bekoren.
Naast de hele kippen, hebben we ook de uitgebeende versie dus kippenfilet, kippenbillen, hoevekippenbillen, vleugels en drumsticks.
Naast de gewone kippen, bieden we ook parelhoen aan, kwartels, piepkuikens, duif en eendenborst. Alles van een uitmuntend goede kwaliteit.