Wild

“Wild
onder de loep”

Ons haarwild - everzwijn en hert/ree/faon en vederwild

RONDOU verkoopt al jarenlang inlands wild van Eddy Buchet uit Oignies, ook wel de Lage Venen van Henegouwen genoemd. Eddy jaagt in het weekend en versnijdt het vlees om het nadien te transporteren naar Leuven. Zo komt het vlees dus rechtstreeks van de jager tot bij ons. Het wildseizoen begint in oktober en eindigt eind december.

Wild wordt ingedeeld in 2 categorieën: haarwild en vederwild. Met haarwild bedoelen ze alle dieren die in het wild leven en die een vacht of pels hebben en vederwild is alles wat veren heeft. Onder vederwild verstaan we fazant, patrijs, bosduif en wilde eend. Gevogelte omvat dan weer kwartel, piepkuiken, duif, parelhoen, kip, gekweekte eend en kalkoen. 
Het klein vederwild komt uit Brussel of Brabant. Dit kuisen en versnijden we zelf.
Wij hebben niets tegen wild uit Oost-Europa maar werken liever met kwekers die dichterbij zitten. We zoeken ook naar echt wild. 
Echt wild is ook mager vlees dus het is zeker de moeite waard om eens lekker wild op tafel te zetten. 

Wild is enkel verkrijgbaar in het seizoen en dit seizoen valt anders in Wallonië dan in Vlaanderen. Voor ons in Leuven start het wildseizoen op 15/10 en eindigt het op 31/12. In januari heb je vaak niet meer het keerste wild. Vaak wordt wild toch verkocht in de andere maanden maar dan is dit diepgevroren wild. Daar is niets mis mee maar het moet wel verkocht worden als diepgevroren en niet als vers wild. Voor iemand die niets kent van wild of gevogelte is de aankoop zeer moeilijk daarom ga je best bij een kwaliteitsvolle slager die ervaring heeft met wild. Voor ons als slager zijn er vele aanwijzingen waardoor we zeker zijn dat het echt wild is en niet uitgezet wild:
- het vel is geler dan ander vederwild 
- de pootjes zijn meestal meer afgesleten  door het scharrelen op de grond, gekweekte hebben intacte poten omdat ze eten krijgen
- gekweekt vederwild heeft meestal niet zo'n donkere paarsachtige kleur.

 
 
 
 

Onze selectie

Neemt iedereen zijn  verantwoordelijkheid in de keten- van jacht tot verkoop -, dan krijg je het beste product. Een ambachtelijke slager werkt samen met jagers die hij vertrouwt en die volgens de regels te werk gaan.

Daarom investeert Filip van Slagerij Rondou alle tijd in zijn specialiteit: gezond en lekker vlees.

Dat betekent nauwe contacten onderhouden met de jagers, zorgvuldig de karkassen selecteren en die vervolgens uitbenen. Daarna bereiden we alles zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen en gluten. Puur natuur.

Haarwild
dus everzwijn, hert en ree kopen wij enkel van een erkende jager en slager uit het puntje van België, Oignies in Henegouwen, ook gekend als de Lage Venen. Heerlijk gebied om te wandelen en zo puur en mooi. Ideaal dus om wild te jagen. De erkende jager en slager Eddy Buchet selecteert voor ons de everzwijnen en herten of reeën en laat deze 2 x per week in het wildseizoen transporteren naar Leuven. Zo bent u zeker van het verste en lekkerste wild uit eigen land. Zalig toch!

 
 
 
 

Filet pur haas

Het malste stukje van de hazenrug, dus eigenlijk is dit een hazenrug uitgebeend. Reken 1 haas/2 personen. @ 50€/kg.