“Lamsvlees
onder de loep”
Veel smaak en textuur: kotelet, stoofvlees of gebraad.
Meer infoVeel smaak en textuur: kotelet, stoofvlees of gebraad.
Meer infoMet of zonder been stoofvlees heel sappig vezelrijk vlees, stoofpotje.
Meer info8 koteletjes aan elkaar vast vormt de carré of rax of ribstuk: heerlijk mals en smaakvol.
Meer infoTe vergelijken met een T-Bone steak: T-kotelet met de filet nog aan: gebraad of koteletjes.
Meer infoLamsribben worden vaak gebruikt in hutsepot of soep.
Meer infoGebraad of malse steaks van de bil van het lam.
Meer infoLamspootje of schenkel heerlijk als stoofpotje.
Meer infoOnze rassen
RONDOU werkt met Vivers en Ternasco lammeren.
De Vivers komen vooral voor in het centrum van de Schotse Lowlands waar het de traditie is om schapen en lammeren goed op te voeden door ze op een natuurlijke manier te laten grazen. Hierdoor geven deze lammeren zeer sappig en mals vlees.
De lammeren van Ternasco di Aragon komen uit de streek rond het Spaanse Zaragossa en staan ook bekend om hun fijne en lekkere smaak.
Onze selectie
Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt in de keten- van kweek tot verkoop -, dan krijg je het beste product. Een ambachtelijke slager werkt samen met kwekers die hij vertrouwt. Bij hen hebben de lammeren een goed en ontspannen leven geleid. Daarom investeert Filip van Slagerij Rondou alle tijd in zijn specialiteit: gezond en lekker vlees.
Dat betekent nauwe contacten onderhouden met de kwekers, zorgvuldig de karkassen selecteren en die vervolgens uitbenen.Daarna bereiden we alles zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen en gluten. Puur natuur.
Lamsvlees maakt een belangrijk deel uit van onze eetgewoonten vooral als het feest is. Deze vleessoort is gemakkelijk om te bereiden en is perfect aangepast aan het ritme van het hedendaagse leven. Het vlees wordt vooral gewaardeerd voor zijn karaktervolle smaak, zijn versheid en malsheid. Daarnaast biedt het een breed scala aan versnijdingen die op verschillende manieren kunnen worden klaargemaakt, afhankelijk van het seizoen of de aard van de maaltijd.
Rondou werkt vooral met VIVERS lammeren uit Schotland of heerlijk lam uit de Pyreneeën.